Hjärtfudge
MJÖLKCHOKLADFUDGE
3 dl vispgrädde
2 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
120 g mjölkchoklad <--- jag tog mjölkchoklad med apelsincrisp
Koka upp grädde, socker och sirap. Låt koka tills smeten precis klarar kulprovet. Tag kastrullen ifrån platten och rör ner smöret och honungen.
Låt koka i 2 min till. Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner mjölkchokladen så att allt smälter.
Fyll en form med bakplåtspapper på ca 15*25 cm och låt svalna. Ställ den sedan i kyl, gärna över natten innan man skär den i bitar.
Chokladtårta
Man kan ta vanliga godisströssel istället för mandelflarn om man vill. Kan även göra botten utan nötter om det finns allergi. Det var en riktig mysig kväll vi hade igår kväll.
Passar perfekt när man behöver många tårtor. Det är bara att plocka fram efter hand ur frysen. Tinar snabbt.
Bild: Internet, glömde tyvärr ta egen bild så jag fick googla fram det. Jag gjorde tårtorna i rektangel istället. För det var lättare och dela itu den sen än att göra 2 rundlar.
CHOKLADTÅRTA 1 tårta ugn: 150-175 grader i ca 15-20 min.
Botten:
5 äggvitor
½ dl (150 g) strösocker
3 msk kakao
150 g finhackade hasselnötter
Chokladkräm:
5 äggulor
1 1/4 dl (125 g) strösocker
1 ½ dl vispgrädde
100 g mörk blockchoklad
150 g smör
Bottnarna:
Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund. Blanda i kakaon och de hackade nötterna.
Markera 2 rundlar på 2 bakplåtspapper, smörj därefter rundlarna och pudra lite lätt med mjöl. Lägg hälften av smeten på varje plåt och bred ut rundeln. Det går också bra att hälla hela smet på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda den och sen dela den i 2 rektanglar.
Grädda i 150-175 grader i 15-20 min.
Lossa bottnarna försiktigt när de svalnat något men ännu är varma.
Krämen:
Vispa gulor, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull och låt det få sjuda upp under vispning till det tjocknar. Tag kastrullen från plattan. Rör i den hackade chokladen och till sist det mjukrörda smöret i små klickar.
Bred krämen på båda bottnarna och lägg den fina överst.
Garnera med flagad mandel och ställ tårtan kallt tills den ska serveras.
Den här tårtan går utmärkt att frysa.
Mini cupcakes
Hugo har frågat mig i några dagar om vi kunde baka ihop, och idag passade det bra. Edwin var och tränade fotboll och Nicklas på Gustavsvik, så vi hade en liten egentid. Hugo fick bestämma själv vad han ville baka och bläddrade i en bra kokbok för barn - Baka med barn, och han hittade receptet, Mini cupcakes, som såg lockande ut.... Bara att sätta igång med baket. Hugo var så duktig, han gjorde det mesta själv, jag hällde bara lite i formarna och blandade ihop frostingen! :)
Hugo stod och dekorerade varje muffins rätt noga och var så nöjd med dem. :) Ska frysa in några, för inte kan vi väl äta upp allihopa själva. :D
MINI CUPCAKES Ca. 20 st, ugn: 175 grader i ca 8 min.
2 st ägg
2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2 dl mjöl
1 dl vaniljyoghurt
Frosting:
100 gram mjukt smör
4 dl florsocker, citronsmak
2 tsk grädde
karamellfärg
strössel, och ätbara pärlor
1. Vispa socker och ägg poröst, blanda vaniljsocker, bakpulver och
mjöl i en separat skål.
2. Rör sedan i det i äggsmeten.
3. Blanda i yoghurten.
4. Fördela smeten i små formar och grädda i ca 8 minuter i 175 grader
i mitten av ugnen.
5. Låt dem svalna helt.
6. Gör frostingen:
7. Vispa smöret riktigt mjukt med en elvisp, häll i florsockret och fortsätt
vispa fast nu på låg fart.
8. Häll i grädden och fortsätt vispa en stund till.
9. Dela upp frostingen i skålar och färga i olika färger. Spritsa eller
bred krämen på dina cupcakes. Dekorera fint med pärlor och strössel.
Recept