Gingersnaps

Ville baka lite småkakor som hör till jul och hittade ett recept i kokboken, Vinterns söta, som verkade vara goda. Det blev stora knapriga och goda kakor och fler än ca 20 st.

GINGERSNAPS                             ca 20-30 st. Ugn: 200 grader i ca 10 min

2 ½ dl farinsocker
125 g rumsvarmt smör eller margarin
½ dl mörk sirap
1 ägg
5 ½ dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
½ tsk malen kryddnejlika
1 nypa salt

½ dl strösocker

Rör socker och smör poröst. Tillsätt sirap och ägg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Blanda ihop till en slät deg. Kyl i minst 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader.
  Lägg strösocker på en tallrik. Rulla degen till bollar. Rulla bollarna i sockret och lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.


Daim Rocks

Gjorde lite julgodis idag och det blev bl.a killarnas favorit godis - Daim Rocks. Det är jättelätt att göra, nästan så att killarna kan göra det själva :)
 
DAIM ROCKS
 
Hacka 1 paket dubbeldaim i små bitar. Smält 100 g mjölkchoklad i en skål i mikron (eller vattenbad). Häll sedan i daimbitarna & 2 dl krossade cornflakes i den smälta chokladen och blanda ihop dem. Klicka små klickar på bakplåtspapper och låt dem stelna till i kylen.
 
Njut sedan av gobiten! ;)
 
 
 

RSS 2.0