Mini cupcakes
Hugo har frågat mig i några dagar om vi kunde baka ihop, och idag passade det bra. Edwin var och tränade fotboll och Nicklas på Gustavsvik, så vi hade en liten egentid. Hugo fick bestämma själv vad han ville baka och bläddrade i en bra kokbok för barn - Baka med barn, och han hittade receptet, Mini cupcakes, som såg lockande ut.... Bara att sätta igång med baket. Hugo var så duktig, han gjorde det mesta själv, jag hällde bara lite i formarna och blandade ihop frostingen! :)
Hugo stod och dekorerade varje muffins rätt noga och var så nöjd med dem. :) Ska frysa in några, för inte kan vi väl äta upp allihopa själva. :D
MINI CUPCAKES Ca. 20 st, ugn: 175 grader i ca 8 min.
2 st ägg
2 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2 dl mjöl
1 dl vaniljyoghurt
Frosting:
100 gram mjukt smör
4 dl florsocker, citronsmak
2 tsk grädde
karamellfärg
strössel, och ätbara pärlor
1. Vispa socker och ägg poröst, blanda vaniljsocker, bakpulver och
mjöl i en separat skål.
2. Rör sedan i det i äggsmeten.
3. Blanda i yoghurten.
4. Fördela smeten i små formar och grädda i ca 8 minuter i 175 grader
i mitten av ugnen.
5. Låt dem svalna helt.
6. Gör frostingen:
7. Vispa smöret riktigt mjukt med en elvisp, häll i florsockret och fortsätt
vispa fast nu på låg fart.
8. Häll i grädden och fortsätt vispa en stund till.
9. Dela upp frostingen i skålar och färga i olika färger. Spritsa eller
bred krämen på dina cupcakes. Dekorera fint med pärlor och strössel.
Recept
Kommentarer
Trackback