Kolapaj
KOLAPAJ Ugn: 175 graders värme i ca 20 min.
Pajdeg
ca 3 dl vetemjöl
5 msk strösocker
150 g kylskåpskallt smör eller margarin
2 äggulor
Kolasmet
4 dl vispgrädde
1 dl ljussirap
1 dl strösocker
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda snabbt ihop mjöl, socker och smör till pajdegen i matberedare. Tillsätt äggulorna och kör i endast några sekunder. Låt degen vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
Tumma ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått färg.
Blanda till kolasmeten alla ingredienser utom vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda över medelhög värme till 112 grader. Tag bort från värmen och rör ner vaniljsocker. Häll smeten i pajskalet och ställ svalt tills kolasmeten stelnat.
Polkabräck
smälta chokladen i formen. Låt stelna helt.
4. Krossa polkagrisarna.
5. Bred den vita chokladen över den stelnade chokladen och strö de
krossade polkagrisarna över.
6. Låt stelna innan du bryter den i bitar.