Majorer

Vi besökte goda vänner som bjöd på denna goda kaka som kallas för majorer. Killarna tyckte den var såå god att jag fick baka den idag, verkligen god och snabbt bakat.
MAJORER    Ca. 60 st. Ugn: ca 200 grader i ca 11 minuter.
 
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
Knappt ½ tsk hjortronssalt
1,5 dl korinter
75 g ( = 1 rågad dl) hackade mandlar
1 äggvita
pärlsocker
 
Rör ihop smöret och strösocker. Blanda mjölet ordentligt tillsammans med hjortronssalt och korinter i en annan bunke och häll sedan försiktigt den i smörblandningen och häll sedan ner hälften av de hackade mandlarna. Arbeta ihop till en deg som sedan delas i små bollar. Platta till kakorna på en smord eller papperplåtssklädd plåt. Se till att kakorna inte läggs för nära varann. Pensla över kakorna med uppvispat ägg och strössla över pärlsockret och resten av hackade mandlarna.
Gräddas en i taget i mitten av ugnen, knappt 200 graders värme,  i ca 11 minuter.
 
Recept: Annas kakbok av författaren Anna Bergenström.
 


 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0