Vitt pitabröd

Imorgon ska vi äta räkor och då smakar det godast med hembakat bröd till, tycker jag. Nu ligger bröden i frysen för att ätas imorgon, gottigott! Receptet hittade jag i samma kokbok som tortillas.

PITABRÖD 10 st. Ugn: 225 grader i ca 8-10 minuter.

 50 g. Jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk strösocker
2 tsk salt
2 msk olivolja
12 dl vetemjöl (720 g)
2 msk oskalade sesamfrön

 

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och mjölk till fingervarmt, 37 grader och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och olivolja. Arbeta in mjölet lite i taget och arbeta degen ca 5 minuter. Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter.

  2. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela den i tio bitar. Forma bitarna till runda bullar. Kavla ut varje bit till rundlar, ca ½ cm tjocka och ca 20 cm i diameter. Strö över sesamfrön och kavla in i bröden.

  3. Lägg bröden två och två på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta 20-25 minuter. Sätt ugnen på 225 graders värme.

  4. Grädda bröden mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

 Recept: Kokboken Baka bröd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0