Vaniljcupcakes med vitchokladfrosting


VANILJCUPCAKES MED VITCHOKLADFROSTING   ca. 12 st, ugn: 175 grader i ca 20 min

125g smör, osaltat
1ägg
2dl mjölk
4 1/2dl vetemjöl
1dl socker
1msk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1tsk Vaniljextrakt
Ställ pappersformar i en muffinsplåt.Smält smöret, låt svalna. Blanda torra ingredienser i en skål.
Vispa sedan ner ägg och mjölk i smöret. Tillsätt vaniljextraktet och blanda sedan försiktigt ihop det
med de torra ingredienserna. Rör så att allt precis blandar sig.
Fyll formarna med 2/3 smet och grädda i 180 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna på galler.

Toppning:
 200 g. vitchoklad
60 g rumsvarmt smör
200 g cream cheese (typ philadelphiaost)
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt svalna.
Vispa smör och cream cheese mjukt i en bunke. Blanda ner cirka 2 dl av florsockret och allt vaniljsocker.
Rör försiktigt ner den smälta chokladen i bunken och blanda tills frostingen är jämn och härligt tjock.
Tillsätt mer florsocker om den känns för lös.
Spritsa frostingen på dina avsvalnade cupcakes.

Recept: Vaniljcupcakes och på toppingen för vitchokladen hittade jag i en kokbok.
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0