Tekakor med skrädmjöl

Jättegoda tekakor!

TEKAKOR MED SKRÄDMJÖL 16 st, Ugn: 225 grader. Ca 3-5 min

 50 g jäst
½ liter mjölk
100 g smör
½ dl socker
2 tsk salt
4-5 skrädmjöl
6-8 dl vetemjöl (jag tog vetemjöl special fullkorn)

 Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till jästtemperatur. Smula ner jästen i en bunke. Blanda i vätskan och sedan de övriga ingredienserna. Spara lite av mjölet till utbakningen.
Sätt ugnen på 250 graders värme.
Baka ut direkt och låt jäsa på plåten. Degen delas i 16 bitar och plattas ut till små kakor. Grädda i ugn, ca 3-5 minuter, eller tills de blir gyllenbruna.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0