Skållade grahamsbullar
Skållade grahamsbullar ca 25 st. Ugn: 250 grader i 15 minuter.
6 dl grahamsmjöl |
6 dl kokande vatten |
3 dl vatten |
50 gram jäst |
2 tsk salt |
2 dl russin - jag bytte ut det mot 2 dl havrekli |
10 dl vetemjöl |
1. Häll upp grahamsmjölet i en stor bunke och slå det kokande vattnet
över. Låt svalna tills det är ca 37 grader.
2. Värm den andra delen vatten fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i
det ljumma vattnet och häll det sedan tillsammans med russin i grahamsgröten.
3. Tillsätt salt, eventuellt havrekli och nästan allt mjöl och arbeta samman till en smidig deg
och låt den sedan jäsa i 40 minuter.
4. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom den. Rulla
degen till en längd och dela i 25 stycken bitar.
5. Forma till små bollar och jäs dem i ca 30 minuter. Grädda sedan
bröden i 250 grader i 15 minuter.
Recept: Tasteline
Smaklig måltid!