Silviakaka
Gjorde denna här jättegoda kakan till mamma, som hon ska sälja på hästtävlingens café i helgen.
SILVIAKAKA ca 30 bitar Ugn: 175 grader i 20-25??? min
1. Vispa ägg och socker riktigt poröst, tillsätt vattnet, mjölet och bakpulver.
Häll i en långpanna, 20x30 cm.
2. Grädda i 175 g i 15 minuter i nedre delen av ugnen. ----> Jag fick ha den i ugnen i längre tid än 15 min, kanske 25-30 minuter. Ni får kolla efter 15 minuter.
3. Smält smöret och tag av kastrullen från plattan, rör i socker, äggulor och vaniljsocker.
4. Bred detta över den avsvalnade kakan och strö kokos över.
Receptet hittade jag inne på Tasteline.
SILVIAKAKA ca 30 bitar Ugn: 175 grader i 20-25??? min
6 st ägg |
6 dl socker |
3 dl vatten |
6 dl vetemjöl |
6 tsk bakpulver |
200 gram smör |
2 dl socker |
2 st äggulor |
4 tsk vaniljsocker |
2 dl Kokos |
1. Vispa ägg och socker riktigt poröst, tillsätt vattnet, mjölet och bakpulver.
Häll i en långpanna, 20x30 cm.
2. Grädda i 175 g i 15 minuter i nedre delen av ugnen. ----> Jag fick ha den i ugnen i längre tid än 15 min, kanske 25-30 minuter. Ni får kolla efter 15 minuter.
3. Smält smöret och tag av kastrullen från plattan, rör i socker, äggulor och vaniljsocker.
4. Bred detta över den avsvalnade kakan och strö kokos över.
Receptet hittade jag inne på Tasteline.
Kommentarer
Trackback