Rågmjölsrutor

Bakade bröd ur Tastelines receptbok idag. Blev gott med nytt bröd hemma, många bröd att frysa in, perfekt!

Bild: Tasteline

Rågmjölsrutor ca. 40 st, ugn: 225 grader i ca 30-40 minuter

100 gram smör
5 dl mjölk
5 dl vatten
100 gram jäst
0,5 dl sirap
4 tsk salt
2 dl kli
1 liter vetemjöl
1,5 liter rågsikt

1. Smält smöret i en kastrull och blanda i vatten och mjölk. Värm
detta till 37 grader. Smula ned jästen i en bunke och slå den varma degvätskan
över.
2. Tillsätt sirap, salt och kli. Arbeta sedan in de båda mjölsorterna lite
i taget tills du fått en jämn och fin deg.
3. Låt degen jäsa i 60 minuter, dela sedan degen i två lika stora bitar
och tryck ut dem i två långpannor.
4. Jäs i 40 minuter och grädda sedan i 225 grader i 30-40 minuter.
5. Pensla det varma brödet med smält smör och strö solroskärnor,
linfrön, pumpakärnor och russin över. Dela brödet i rutor.

Recept: Tasteline


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0