Pollykaka
Pollykaka 30 st ugn: 200 grader ca 12 min.
1 apelsin
4 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
200 g kallt smör
30 pollygodis
1. Sätt ugnen på 200 graders värme.
2. Skrubba apelsinen i ljummet vatten och riv sedan skalet.
3. Blanda mjöl, strösocker, vaniljsocker och apelsinskal i en bunke. Tärna och tillsätt smöret. Nyp samman med fingrarna till en grynig massa och knåda till en smidig deg.
4. Dela degen i 3 delar, rulla till rullar och dela varje rulle i 10 delar. rulla varje bit till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna 12 min, eller tills de får en aning färg.
5. Tryck försiktigt 1 pollygodis i varje kaka. Låt stå en stund så att chokladen smälter och fastnar. Lägg kakorna att svalna på ett galler.
Recept: LagaLätt nr 2, 2010.
Kommentarer
Trackback