Polkagris-cupcakes
POLKAGRIS-CUPCAKES ca. 12-14 st. ugn: 175 grader i ca 20 min
Cupcakes
150 g smör
2 dl strösocker
75 g. polkagrisar - finmales
4 dl (240 g.) vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl vispgrädde
Frosting
½ dl florsocker
200 g färskost (Philadelphia eller liknande cream cheese)
3/4 dl vispgrädde
1-2 krm pepparmintarom
Små polkakäppar eller polkagrisar till dekor.
Cupcakes:
1. Smält smöret i en kastrull och rör ihop det med socker.
2. Krossa polkagrisarna ganska fint och blanda den med mjölet & bakpulvret i en annan bunke. Häll i smörblandningen i mjölblandningen och rör dem tillsammans med äggen och grädden.
3. Lägg bakformar på en plåt och häll i smeten i formarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 20 min.
Frosting:
4. Rör ner florsockret i färskosten. Tillsätt grädde och pepparmintarom. Smaka av och anpassa mängden pepparmint efter dina önskemål. Vispa toppingen fluffig med elvisp.
5. Bred toppingen på muffinsen och dekorera med små polkakäppar eller polkagrisar.
Recept: Receptboken, Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk av Mia Öhrn.
Kommentarer
Trackback