Nybörjarbröd i långpanna

Ett jätteenkelt nybörjarbröd som smakar så utsökt!

BRÖD I LÅNGPANNA               Ca. 20 st, ugn: nedre falsen i 225 grader i ca 15 min.

50 g. jäst
5 dl ljummet mjölk
1 msk salt
2 msk honung
1 dl linfrö
4,5 dl rågmjöl
ca. 7 dl vetemjöl

Värm upp mjölken till 37 grader, häll hälften av det i en bunke med smulad jäst och låt dem lösa ihop. Häll sedan ner resten av mjölken, salt honung, linfrö, rågmjölet och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen tills den släpper ur kanten.
Låt degen stå och jäsa övertäckt i ca 40 minuter. Lägg ett bakplåtspapper på en långpanna med höga kanter och häll sedan degen och knåda ut den med lättmjölade händer tills degen täcker hela formen. Gör bitar med hjälp av degkniv, låt kniven sjunka hela vägen ner till plåten. Jäs degen övertäckt i ytterligare 30 minuter. Sätt på värmen på ugnen. 
In i nedre falsen av ugnen i ca 15 minuter.

Låt sedan brödet svalna på ett galler övertäckt med en kökshandduk.

Recept: Ur en receptbok med olika brödrecept.

Smaklig måltid!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0