Mockarutor
Det fick bli en av mina gamla favoriter, Mockarutor. Sååå farligt god! Den har visst andra namn oxå som t.ex kärlekskakor och snoddas tror jag, men man brukar säga att ett kärt barn har många namn. ;)
Ska spara den till Hugos kalas, och sen får det verkligen räcka med kakor!
Mockarutor ugn: 200 grader, ca 10-12 minuter
2 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
1½ dl mjölk
150 g smält margarin
Sätt ugnen på 200 graders värme och lägg ett bakplåtspapper på en djup långpanna.
Vispa ägget och socker rätt länge och blanda sedan mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i skål och häll försiktigt ner det i sockersmeten och häll sedan i mjölk och smöret. Häll ner smeten i plåten och sätt in i mittersta delen av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt den svalna en stund sen.
Fyllning:
3 dl florsocker
4 msk smält margarin
4 msk kallt vatten
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
Gör ev. dubbelsats av fyllningen och häll över på kakan när den har svalnat en stund. Strö över kokosflingor direkt innan fyllningen stelnar.