Kanelbullar med kesella

När man ska ha kalas och liknande, är det viktigt och ha kanelbullar att bjuda på! :) Testade ett recept där man ska ha kesella kvarg i degen, jag hade en burk med vaniljsmak, så jag testade den. Det smakade inget skillnad mellan naturell kesella & med vaniljsmak. :)


TASTELINES LÄTTA KANELBULLAR         Ca. 24 st, ugn: 225-250 grader i 5-8 minuter

Deg
25 gram  jäst
2,5 dl  minimjölk
0,25 dl  flytande margarin
0,5 dl  Kesella mager kvarg
1 dl  socker
7 dl  vetemjöl
1 tsk  kardemumma, malen

Fyllning
100 gram  mandelmassa    Hade ingen  mandelmassa i...
2 msk  kanel, malen
1 tsk  flytande margarin
1 st  ägg till pensling
1 dl  pärlsocker

1. Sätt ugnen på 225-250 grader.

2. Värm mjölk och margarin fingervarmt och blanda i kesella. Smula i jästen och rör tills den löst sig i degvätskan. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.

3. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter.

4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med ca 1 tsk flytande margarin. Riv mandelmassan grovt över kakan och pudra över kanel.

5. Rulla ihop kakan och dela den i ca 24 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter.


Recept: Linnéa Seidel

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0