Kanelbullar med kesella
När man ska ha kalas och liknande, är det viktigt och ha kanelbullar att bjuda på! :) Testade ett recept där man ska ha kesella kvarg i degen, jag hade en burk med vaniljsmak, så jag testade den. Det smakade inget skillnad mellan naturell kesella & med vaniljsmak. :)
TASTELINES LÄTTA KANELBULLAR Ca. 24 st, ugn: 225-250 grader i 5-8 minuter
Recept: Linnéa Seidel
Smaklig måltid!
TASTELINES LÄTTA KANELBULLAR Ca. 24 st, ugn: 225-250 grader i 5-8 minuter
Deg | ||
25 gram jäst | ||
2,5 dl minimjölk | ||
0,25 dl flytande margarin | ||
0,5 dl Kesella mager kvarg | ||
1 dl socker | ||
7 dl vetemjöl | ||
1 tsk kardemumma, malen |
Fyllning | ||
100 gram mandelmassa Hade ingen mandelmassa i... | ||
2 msk kanel, malen | ||
1 tsk flytande margarin | ||
1 st ägg till pensling | ||
1 dl pärlsocker 1. Sätt ugnen på 225-250 grader. 2. Värm mjölk och margarin fingervarmt och blanda i kesella. Smula i jästen och rör tills den löst sig i degvätskan. Tillsätt socker och sedan mjöl, lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna. 3. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter. 4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Pensla kakan med ca 1 tsk flytande margarin. Riv mandelmassan grovt över kakan och pudra över kanel. 5. Rulla ihop kakan och dela den i ca 24 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 minuter. |
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback