Hallonstänger

Jag bakade denna här kakan till öppethus som jag hade på min födelsedag. Jättegooood! :)



HALLONSTÄNGER
          Ca. 30-40 st, ugn: 200 grader i ca 15 minuter

3 msk  socker
100 gram  smör
2,5 dl  vetemjöl
2 dl  hallonsylt, eller rårörda hallon
2 dl  florsocker
2 msk  vatten

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör socker och smör poröst.

3. Blanda i vetemjölet och forma till två längder. Skåra i mitten där hallonsylten ska ligga.

4. Fyll skåran med hallonsylten och grädda i 15 minuter.

5. Blanda florsocker med vatten till en glasyr och ringla detta över de färdiggräddade längderna.

6. Skär längderna på snedden i ca 2 cm breda bitar.

Recept: Linnéa Seidel


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0