Grahamsrutor

Bakade Grahamsrutor idag, det blir jättemånga bröd.

 

GRAHAMSRUTOR

100 g jäst
12 dl ljummet vatten
½ dl kallpressad rapsolja
1 msk socker
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
25 dl vetemjöl

Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten vatten, olja, socker, salt och grahamsmjöl. Blanda i vetemjölet men spar lite till uthakningen.
Låt degen jäsa till dubbel storlek under bakduk. 30-40 min.
Arbeta degen och dela den i två delar.
Kavla eller platta ut varje del på en plåt.
Skär 15-18 rutor och låt jäsa under bakduk ca. 30 min.
Grädda i 225 grader 15-20 min.

Gott med nybakat bröd hemma igen! :)

På återseende!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0