Fyllda frallor



FYLLDA FRALLOR
         9 st.    Ugn: 200 grader i 12-15 min (ska helst förberedas dagen innan)

50 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 tsk salt
9 dl vetemjöl

Fyllning:
18 skivor ost
9 skivor rökt skinka
ev. senap (uteslöt den eftersom Nicklas & Hugo inte gillade den)

1. Ljumma vattnet till fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt och olja. Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig.
2. Låt jäsa i ca 40 minuter.
3. Häll upp degen på mjölat bord och deladen i 18 lika stora bitar.
4. Rulla dem till bollar och platta sedan ut dem till rundlar.
5. Lägg två skivor ost och en skiva skinka på hälften av rundlarna, bred eventuellt ut senap på de andra.
6. Lägg ihop och "nyp åt" kanterna ordentligt.
7. Lägg över en bakhandduk och låt vila i kylen över natten.
8. Grädda sedan i 200 grader i ca 12-15 minuter i mitten av ugnen.

Recept: Kokboken, Matbröd & surdeg som var med i Aftonbladet förra året.
 
Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0