Fruktig tårta
En glutenfri tårtbotten som inte ens behöver gräddas. Mixa och frys in, färdig att använda när som helst.
Bild & recept: Arla
FRUKTIG TÅRTA 8-10 bitar
2 dl sötmandel
1 dl rostade, salta solroskärnor
1 dl russin
2 dl torkade aprikoser
1 tsk malen kanel
1 msk apelsinjuice
Garnering:
1 dl Arla Köket vispgrädde
1 1/2 dl Arla Köket Kesella kvarg vanilj
2 apelsiner
25 g mörk choklad
Gör så här
Mixa mandel, solroskärnor, russin, aprikoser och kanel lite grovt. Rör i apelsinjuice. Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfilm.
Platta ut blandningen i formen. Låt den stelna i frysen ca 1 tim. Vispa grädden och rör i kvarg. Skala apelsinerna och skär klyftorna skinnfria.
Hacka chokladen. Ta ut kakan, ta bort plastfilmen och lägg kakan på ett fat. Garnera med grädde, apelsinklyftor och choklad.