Fias ananaslåda

Jättegod efterrätt som jag hittat på :)

Fias ananaslåda  4 port.       Ugn: 200 grader i ca 20 minuter eller tills den får färg.

Ta fram 4 smördeg och några hallon ur frysen  och låt dem tina en stund. Kavla ut dem till önskad storlek, det brukar vara några par centimeter extra än vad den var från början. Skär försiktigt runt om kant, kanske 1 cm från yttersta kanten. Fyll inom kanten med några färska ananasbitar (går även med ananas i burk, men se till att ta bort saften) och pensla kanten med ett uppvispat ägg. In i mittersta delen av ugnen och låt den stå därinne i ca 20 minuter, eller tills smördegen fått fint gyllenbrun färg. Lugn, kanten kommer att svälla upp inne i värmen.

Fyllning
Blanda kesella med lite florsocker, ta gärna någon annan kesella med smak i om ni vill. Klicka över den på frukten och lägg på tinade hallon och ringla slutligen eventuellt med flytande honung.

Tips: Man kan ta annan frukt än ananas eller så ta några frysta bär direkt ur frysen och lägg dem på smördegen innan den gräddas.
Man kan ta glass istället för kesella om man vill.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0