Daimkaka

Bakade idag den godaste kakan jag ätit på länge. Bakade för att det var fredag idag samt så fick vi besök av Kia.
Bild: Fia
DAIMKAKA                 20 bitar,  Ugn: 175 grader i ca 20 minuter

4 ägg
4 dl  socker
175 gram  smör
5 msk  kakao
3,5 dl  vetemjöl
2 tsk  vaniljsocker
200 gram  daim

1. Vispa ägg och socker riktigt poröst.
2. Smält smöret och låt det svalna helt.
3. Blanda samman de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med
det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
4. Klä en form, 30x40 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i 175 grader i 20 minuter mitt i ugnen. Kakan skall fortfarande
vara lite kladdig inuti.
5. Hacka daimen och strö den över den varma kakan.

Recept: Baka i långpanna


Bild: Fia

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0