Daimkaka
Bakade idag den godaste kakan jag ätit på länge. Bakade för att det var fredag idag samt så fick vi besök av Kia.
Bild: Fia
DAIMKAKA 20 bitar, Ugn: 175 grader i ca 20 minuter
4 ägg |
4 dl socker |
175 gram smör |
5 msk kakao |
3,5 dl vetemjöl |
2 tsk vaniljsocker |
200 gram daim |
1. Vispa ägg och socker riktigt poröst.
2. Smält smöret och låt det svalna helt.
3. Blanda samman de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med
det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
4. Klä en form, 30x40 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i 175 grader i 20 minuter mitt i ugnen. Kakan skall fortfarande
vara lite kladdig inuti.
5. Hacka daimen och strö den över den varma kakan.
Recept: Baka i långpanna
Bild: Fia
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback