Ciabatta


CIABATTA
     ca. 6 st.     ugn: 200 grader i ca 20 minuter.

3 dl yoghurt
3 dl vatten
4 msk olivolja
25 g jäst
3 tsk flingsalt
4 dl durumvete
8 dl vetemjöl special

1. Häll yoghurt, vatten och olja i en kastrull och värm till fingervarmt, 37 grader.
2. Finfördela jästen i en bunke och häll över den ljumma degvätskan. Rör tills all jäst löst sig. Blanda i salt och båda mjölsorterna. Degen ska vara ganska lös och arbetas under ca 10 minuter i köksmaskin. Låt jäsa i ca 60 minuter.
3. Täck en plåt med bakplåtspapper och stjälp upp degen på plåten, platta ut degen till en kaka, ca 20x30 cm.
4. Halvera den längs långsidan och dela sedan varje halva i 3 lika stora bitar. Dela på dem försiktigt.
5. Bröden får nu jäsa i ca 30 minuter.
6. Grädda dem sedan i 200 grader i 25 minuter i nedre delen av ugnen.

Recept: Kokboken, Matbröd & surdeg som delades ut tillsammans med Aftonbladet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0