Brytbröd med kesella
Hade några burkar kesella som snart blir gamla för att ätas. Så jag kollade runt inne på internet
efter ett recept med kesella. Hittade ett som smakade gott!
BRYTBRÖD MED KESELLA Ca. 24 st. Ugn: 225° i 15-20 min.
3,5 dl grahamsmjöl
50 g jäst
250 g kesella
2,5 msk ljus sirap
5 dl mjölk
1,5 tsk salt
8,5 dl vetemjöl (810 g) (för min del behövdes det mer mjöl, degen var för kletigt, ni får prova fram er)
1. Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt kesellan, sirapen, saltet och mjölet
och arbeta degen smidig.
2. Låt jäsa 30 minuter på dragfri plats.
3. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den. Dela i 24 lika stora bitar, rulla till bollar och lägg tätt i en långpanna.
4. Jäs under bakduk 30 minuter. Grädda i 225° varm ugn 15-20 minuter. Pensla med vatten och lite matfett.
Låt kallna under bakduk. Bryt isär bullarna.
Smaklig måltid!