Morotsfrallor med keso
Hade ett paket keso liggande i kylen och den räckte precis till detta här brödet.
MOROTSFRALLOR MED KESO 20-24 stycken ugn: 225 grader i ca 20 min
50 g jäst
5 dl mjölk (Vatten funkar givetvis med)
4 dl finriven morot
250 g keso
2 tsk salt
1 msk olja
4 dl (240 g) grahamsmjöl
15 dl (900 g) vetemjöl special fullkorn
1 dl solrosfrön
1 ½ dl linfrön
2 msk honung (kan uteslutas)
Solrosfrön till garnering
Värm mjölken till 37 grader.
Smula jästen och rör ut den med mjölken i en degbunke.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av keson, ta inte i alltför mycket vetemjöl.
Jäs degen i bunken i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Knåda degen en kort stund på lätt mjölat underlag.
Dela degen i 20-24 bitar och rulla till runda frallor. Doppa dom i solrosfrön.
Lägg dem på plåt med bakpapper och jäs i ca 20 minuter.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.