Mammas fudge

Det var några som var nyfiken på receptet på fudge.
Här kommer det!

Mamma Sigrids Fudge
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
50 g. smör
Kan även ha i:
3 msk kakao
1 dl skållad & hackad sötmandel eller valnötter.

Blanda alla ingredienserna utom mandel i en tjockbottnad kastrull. Koka massan under omrörning då & då tills den håller kulprovet. Det tar ca 20 minuter.

Ta bort kastrullen från spisen och rör massan kraftigt tills den svalnat & tjocknat. Blanda ned mandlarna eller valnötterna. Häll fudgen i en smord långpanna och låt den stelna. Skär dem i fyrkantiga bitar och lägg dem i någon plåtburk med pappersfolie emellan.
Ställ dem i kylen och njut av den sedan

Tips: Jag hade digital stektermometer som man använder till kött i ugnen. Jag använde den till fudgen, den är klar om det är det är 120 grader varmt. Men testa fram dig och se om den är klar. Den ska inte vara hård eller för löst, utan mjukt som fudge brukar vara.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0