Kardemumma-apelsin
Passar perfekt att bjuda på till jul.
Kardemumma-apelsin 4-6 pers.
6 fina apelsiner
2 dl vatten
1 dl socker
12 kardemummapungar (hade inga hemma, så jag tog lite extra malda kardemumma istället)
ev. en nypa nymald kardemumma
några späda myntablad (hade inga hemma just idag)
ev. hackade pistagenötter
Skär av skalet och skiva apelsinerna. Lägg dem i ett djupt fat.
Koka upp vatten, socker och kardemumma till en lag, låt koka 6-7 minuter. Häll den varma lagen över apelsinskivorna och låt det hela kallna.
Servera apelsinerna med en klick turkisk yoghurt (eller vaniljglass), lite mynta och hackade pistagenötter.
Recept: Sött, sweet, dulce av systrarna Anna & Fanny Bergenström
Kardemumma-apelsin 4-6 pers.
6 fina apelsiner
2 dl vatten
1 dl socker
12 kardemummapungar (hade inga hemma, så jag tog lite extra malda kardemumma istället)
ev. en nypa nymald kardemumma
några späda myntablad (hade inga hemma just idag)
ev. hackade pistagenötter
Skär av skalet och skiva apelsinerna. Lägg dem i ett djupt fat.
Koka upp vatten, socker och kardemumma till en lag, låt koka 6-7 minuter. Häll den varma lagen över apelsinskivorna och låt det hela kallna.
Servera apelsinerna med en klick turkisk yoghurt (eller vaniljglass), lite mynta och hackade pistagenötter.
Recept: Sött, sweet, dulce av systrarna Anna & Fanny Bergenström
Kommentarer
Trackback