Jordgubbssylt och saft
JORDGUBBSSYLT
2 l jordgubbar
1 kg Dansukker Syltsocker
1. Rensa och skölj bären. Skiva eller mixa dem.
2. Lägg dem i en gryta tillsammans med Syltsockret och koka upp. Koka i två minuter.
3. Tag grytan från värmen, skumma noga. Häll upp sylten på varma, rena burkar och tillslut genast.
Förvara svalt.
Recept: Dansukker
JORDGUBBSSAFT Ca 1 liter saft Tid: Ca 1 tim & 20 minuter
2 l jordgubbar
4 4 dl vatten
6 6 dl strösocker per liter avrunnen saft
1. Börja med att skölja jordgubbarna.
2. Koka upp vattnet och lägg i bären. Sjud i cirka 15 minuter. Mosa bären då och då mot grytans kant.
3. Häll bärmassan i en silduk och låt den självrinna i cirka 40 minuter.
4. Mät saften och koka upp den i grytan. Tillsätt sockret och låt saften koka ytterligare 5-10 minuter.
5. Skumma väl.
6. Häll upp saften på väl rengjorda heta flaskor och förslut genast. Förvara svalt.
Recept: Recept.nu