Pepparkakstryffel
Bakade en sats pepparkakstryffel, men tyvärr så gillade inte vi den så mycket för den var för mycket mörkchokladaktig. Ska nog inte baka godis med mörkchoklad mer nu, familjen gillar inte mörk choklad så mycket, de uppskattar bäst vit choklad ;).
PEPPARKAKSTRYFFEL ca 20 st
250 g mörk choklad
1 dl grädde
0,5-1 tsk pepparkakskrydda
1 tsk honung
1 tsk smör
0,5-1 dl kakao
Smält choklad, grädde, pepparkakskrydda och honung i en kastrull på riktigt svag värme under omrörning tills chokladen smält.
Tillsätt smöret, blanda väl. Klä en lämplig form (t.ex. en frysask), ca 15*20 cm stor, med aluminiumfolie och häll smeten i den.
Låt stelna över natten i kylskåp. Ta ut tryffel"plattan" ur formen och skär den i små fyrkantiga bitar.
Sikta kakaopulver på en tallrik och rulla tryfflarna i pulvret. Förvara de färdiga tryfflarna i kylskåp i en ask med lock.
älskar mörkchoklad! Mumms