Kokoskakor med chokladkräm
Edwin har visst börjat intressera för att baka, kanske en period nu, men det är bara kul och baka med barnen. Han ville testa denna här kakan. Den var god och enkel att göra. :)
KOKOSKAKOR MED CHOKLADKRÄM 10 stora eller 20 små kakor Ugn: 175 grader i ca 10 min eller tills de blir gyllenbruna.
3 äggvitor
2 dl strösocker
7 dl kokosflingor
Chokladkräm:
100 g mörk choklad (50-70% kakaohalt)
½ dl vispgrädde
25 g smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop äggvitor, socker och kokos. Rulla små eller större bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut bollarna till runda kakor.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över sjudande vattenbad. Rör ihop till en slät kräm. Låt krämen svalna i rumstemperatur tills den tjocknat något. Bred lite fyllning på undersidan av en kaka. Tryck försiktigt ihop med en annan kaka. Kakorna är godast om de får stå en stund i kylskåpet.
Recept: Kokboken Vinterns söta, från författarna Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
KOKOSKAKOR MED CHOKLADKRÄM 10 stora eller 20 små kakor Ugn: 175 grader i ca 10 min eller tills de blir gyllenbruna.
3 äggvitor
2 dl strösocker
7 dl kokosflingor
Chokladkräm:
100 g mörk choklad (50-70% kakaohalt)
½ dl vispgrädde
25 g smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop äggvitor, socker och kokos. Rulla små eller större bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut bollarna till runda kakor.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.
Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över sjudande vattenbad. Rör ihop till en slät kräm. Låt krämen svalna i rumstemperatur tills den tjocknat något. Bred lite fyllning på undersidan av en kaka. Tryck försiktigt ihop med en annan kaka. Kakorna är godast om de får stå en stund i kylskåpet.
Recept: Kokboken Vinterns söta, från författarna Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Kommentarer
Trackback