Fluffiga tekakor
Gott bröd som ligger i frysen för att sedan värmas och ätas upp :).
FLUFFIGA TEKAKOR ca 20 st ugnen på 250 grader i 6-8 minuter
50 gr jäst
5 dl fingervarm mjölk (37 grader)
3 msk sirap
1 äggula
13-14 dl vetemjöl special
200 gr rumsvarmt smör
1 tsk salt
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt sirap, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret.
Arbeta kraftigt i 5 minuter.
Låt jäsa i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
Låt jäsa i 5 minuter.
Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter.
Kommentarer
Trackback