2 olika hemkokta glöggar

Typiskt att vi hade glöggmingel igår, för idag hittade jag några recept på glögg som verkade vara goda och enkla att göra.. Jaja, men vi hade många glöggflaskor hemma som gästerna snällt hjälpte till att dricka upp, så det gjorde inte så mycket :) Ska nog smaka lite av dem ikväll.

ROSÈGLÖGG MED KARDEMUMMA OCH STJÄRNANIS

1 flaska rosévin (t ex La Pluma nr 2916 på Systembolaget)
3 st stjärnanis
3 st kanelstänger
1 clementin skuren i klyftor
4 st hela kryddnejlikor
10 små kardemummakärnor
2 msk flytande honung
0,5 dl socker

Häll rosévinet i en kastrull och tillsätt stjärnanis, kanelstänger, clementinklyftor, kryddnejlikor och kardemumma.
Låt sjuda i ca 15 min på mycket svag värme, det får inte koka. Rör ner honung och socker, rör tills det har smält ner
och fiska sedan upp clementiklyftorna och släng dem.
Ta kastrullen från värmen, och låt glöggen svalna helt innan du silar den och häller upp den i rengjorda flaskor.

Recept

VIT SAFFRANSGLÖGG MED CELMENTIN OCH VANILJ

1 flaska torrt vitt vin (t ex Boulder Bank, nr 6367 på Systembolaget)
1 pkt (0,5 g) saffran
3 hela kryddnejlikor
1 clementin skuren i klyftor
1 snittad vaniljstång
2 msk flytande honung
0,75 dl socker

Häll vinet i en kastrull och tillsätt saffran, kryddnejlikor, frön från en urskrapad vaniljstång (och även vaniljstången)
och clementinen skuren i klyftor. Låt sjuda på mycket svag värme i ca 15 min. Den får inte koka.
Rör ner honung och socker och rör tills det har smält, och fiska sedan upp clementinklyftorna och släng dem.
Ta kastrullen från värmen, och låt glöggen svalna helt innan du silar den och häller upp den i rengjorda flaskor.
(Självklart går glöggen bra att spetsa med starkare grejer!)

Recept


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0