Plommonspäckad fläskkarré

Idag har det varit en dag med en del att göra och till middag blev det denna här späckade rätten. Fullspäckad dag med andra ord :) Men tur så var jag ledig. Började dagen med en härlig konditionspass på Aspholmens Wellnessclub, sedan skulle Edwin till tandläkaren och dit fick Nicklas följa med. Han hade fina tänder och fick återkomma om 18 månader, skönt att få veta det ;).
Det var en ganska lugn dag, tog en skön promenad i snön med Amy och städade extra noga i köket så nu är det fint i köket igen. Mot kvällen skulle vi få besök av brorsan Jens med hans töser, på middag. Jag började tidigt med middagen för den skulle stå på spisen och sjuda i 1,5 timmar och den blev lyckat! Ingen en enda bit blev över! Bara lite sallad och sås blev det kvar. Barnen åt jättebra men de var nog jättehungriga efter att ha börjat spela badminton, de tyckte det var jättekul! Nu sitter vi alla trötta och mätta efter en god middag & efterrätt, men nöjda med dagen. Killarna spelar lite TV-spel men snart blir det sängen för dem, de hade svårt att vakna i morse, så nu borde de lägga sig tidigare, men det blir nog lite svårt :).

PLOMMONSPÄCKAD FLÄSKKARRÈ
4 port.

800g fläskkarré i bit

en näve katrinplommon (och/eller torkade aprikoser)
1/2 liter vatten
1 kalvbuljongtärning
1 gul lök
smör till stekning
salt och peppar

Gräddsås
3 dl koksky
2 dl vispgrädde
salt och peppar

Putsa karrén noga från fett. Gör några hål med kniven och fyll med plommon. Bind upp ordentligt med steksnöre till en jämn cylinder. Bryn sedan karrén i smör till riktigt fin färg. Klyfta löken och lägg den tillsammans med karrén, vatten och bujlongtärningen i en gryta. Koka upp och låt sjuda i 1 1/2 timme på svag värme. Skumma av om det behövs. Ta upp karrén och håll varm medan du kokar såsen. Sila kokskyn och tag 3dl och blanda med 2 dl vispgrädde i en mindre kastrull. Låt koka ner till önskad konsistens, smaka av med salt och peppar.

Recept

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0