Vit kladdkaka
VIT KLADDKAKA 8-10 bitar, ugn: 175 grader i ca 20 min.
150 gram vit choklad
150 gram smör, (eller margarin)
4 dl vetemjöl
3 dl socker
3 st ägg
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl crème fraiche
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Smält smöret i en kastrull, ta av kastrullen från värmen och ha i
chokladen. Rör tills allt är blandat.
4. Blanda ihop mjölet, bakpulvret och vaniljsockret, sikta i mjölblandningen,
creme fraiche och chokladmixen i äggsmeten, rör försiktigt tills
allt är blandat.
5. Smörj och bröa en kakform med löstagbar botten, helst en större form, och häll smeten i formen,
grädda i 20 minuter.
Recept: Tasteline
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback