Vit kladdkaka


VIT KLADDKAKA        8-10 bitar, ugn: 175 grader i ca 20 min.

150 gram  vit choklad
150 gram  smör, (eller margarin)
4 dl  vetemjöl
3 dl  socker
3 st  ägg
1,5 tsk  bakpulver
1,5 tsk  vaniljsocker
1 dl  crème fraiche

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Smält smöret i en kastrull, ta av kastrullen från värmen och ha i
chokladen. Rör tills allt är blandat.
4. Blanda ihop mjölet, bakpulvret och vaniljsockret, sikta i mjölblandningen,
creme fraiche och chokladmixen i äggsmeten, rör försiktigt tills
allt är blandat.
5. Smörj och bröa en kakform med löstagbar botten, helst en större form, och häll smeten i formen,
grädda i 20 minuter.

Recept: Tasteline

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0