Viltmästarlasagne

Gjorde en god lasagne med aubergine idag som jag själv mixat lite efter ett recept, man kan ta vanlig köttfärs istället för skav om man vill.

VILTMÄSTARLASAGNE       4 port.   Ugn: 200 grader.

Sätt ugnen på 200 graders värme.
Finhacka en gul lök och bryn den tillsammans med ett stort paket (480 g.) viltmästarskav med smör i en gjutjärn.
Häll i 1 msk tomatpuré och låt den sjuda genom köttet och häll sedan i 1 burk krossade tomater och krydda med 1 msk oregano, 1 msk timjan, salt & peppar. Låt den sjuda i ca 10 minuter.

Skiva 1 aubergine i smala skivor och lägg dem på hushållspapper och salta lite för att dra ut vätskan. Torka av med hushållspapper.

Blanda ihop ostsåsen genom att röra ihop 2 dl vispgrädde, 2 dl creme fraiche och 2 dl rivost.

Lägg knappt hälften av köttfärsen på botten av en smord ugnsform. Varva med aubergineskivor, ostsås och köttfärssås. Avsluta med 2 dl riven ost och lägg in i mittersta delen av ugnen i ca 30 min, eller tills osten har fått fin färg.

Recept: Anna Halléns kokbok, LCHF-husmanskost.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0