Viltmästarlasagne
Gjorde en god lasagne med aubergine idag som jag själv mixat lite efter ett recept, man kan ta vanlig köttfärs istället för skav om man vill.
VILTMÄSTARLASAGNE 4 port. Ugn: 200 grader.
Sätt ugnen på 200 graders värme.
Finhacka en gul lök och bryn den tillsammans med ett stort paket (480 g.) viltmästarskav med smör i en gjutjärn.
Häll i 1 msk tomatpuré och låt den sjuda genom köttet och häll sedan i 1 burk krossade tomater och krydda med 1 msk oregano, 1 msk timjan, salt & peppar. Låt den sjuda i ca 10 minuter.
Skiva 1 aubergine i smala skivor och lägg dem på hushållspapper och salta lite för att dra ut vätskan. Torka av med hushållspapper.
Blanda ihop ostsåsen genom att röra ihop 2 dl vispgrädde, 2 dl creme fraiche och 2 dl rivost.
Lägg knappt hälften av köttfärsen på botten av en smord ugnsform. Varva med aubergineskivor, ostsås och köttfärssås. Avsluta med 2 dl riven ost och lägg in i mittersta delen av ugnen i ca 30 min, eller tills osten har fått fin färg.
Recept: Anna Halléns kokbok, LCHF-husmanskost.
Smaklig måltid!
VILTMÄSTARLASAGNE 4 port. Ugn: 200 grader.
Sätt ugnen på 200 graders värme.
Finhacka en gul lök och bryn den tillsammans med ett stort paket (480 g.) viltmästarskav med smör i en gjutjärn.
Häll i 1 msk tomatpuré och låt den sjuda genom köttet och häll sedan i 1 burk krossade tomater och krydda med 1 msk oregano, 1 msk timjan, salt & peppar. Låt den sjuda i ca 10 minuter.
Skiva 1 aubergine i smala skivor och lägg dem på hushållspapper och salta lite för att dra ut vätskan. Torka av med hushållspapper.
Blanda ihop ostsåsen genom att röra ihop 2 dl vispgrädde, 2 dl creme fraiche och 2 dl rivost.
Lägg knappt hälften av köttfärsen på botten av en smord ugnsform. Varva med aubergineskivor, ostsås och köttfärssås. Avsluta med 2 dl riven ost och lägg in i mittersta delen av ugnen i ca 30 min, eller tills osten har fått fin färg.
Recept: Anna Halléns kokbok, LCHF-husmanskost.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback