Skinklasagne med mozzarella & basilika

Testade en jättegod lasagne! Hittade foldern på ICA Renommé i Haga. Värt att ätas igen.

Bild: Sofia

Skinklasagne med mozzarella & basilika                 4 port. Ugn: 225 i ca 35 minuter

2 paket à 500 g krossade tomater  med smak av basilika (jag gjorde dubbelsats då jag tyckte det blev för lite)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1 nypa socker
200 g färska lasagneplattor (det gick även bra med de vanliga lasagneplattor)
ca 200 g rökt strimlad skinka 
250 g skivad mozzarellaost
2-3 skivade tomater 

Sätt ugnen på 225°C. Gör en tomatsås av krossade tomater med smak av basilika, lök och vitlöksklyftor, skalade och hackade. Låt det koka ihop ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar samt en nypa socker. Skär färska lasagneplattor i bitar så att de passar formen. Varva i en ugnssäker form tomatsås, lasagneplattor, rökt strimlad skinka med skivad mozarellaost. Toppa lasagnen med mozarella samt skivade tomater. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera med sallad.

För alla?
Glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor. Laktosfri: en viss mängd mozarella kan ev tålas. Använd annars laktosfri creme fraiche, cream cheese eller cottage cheese. Mjölkproteinfri: byt ut mozarellan mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ. Äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

Recept: ICA

Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0