Pizzabullar
PIZZABULLAR 24 st, tillagningstid: ca 40 min Ugn: 225-250 grader
8 dl vetemjöl
2-3 krm salt
1 ½ msk bakpulver
100 g margarin
3 dl tomatjuice
FYLLNING:
Ca 200 g rökt skinka eller kassler
3-4 dl riven ost, gärna lagrad
2 tsk senap
Ca 2 tsk oregano
Värm ugnen till 225-250 grader.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Fördela matfettet i mjölet med fingertopparna, en gaffel eller i matberedare till en smulig massa. Tillsätt tomatjuicen och rör snabbt ihop till en deg.
Skär skinka eller kassler i små bitar. Blanda kött, ost, senap och oregano.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del på lätt mjölad arbetsbänk till en avlång fyrkant, ca 30x40 cm.
Fördela fyllningen över degen. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i 12 bitar.
Lägg dem i bullformar av papper och ställ dem på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.