Marianne tryffel


Marianne tryffel
    40 st:

30 st Mariannekarameller
250 gram mörk choklad (70%)
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad

1. Krossa Mariannekaramellerna , i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse.
2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.


Kommentarer
Postat av: maria

testade det förra jul, sååååå goda! blev poppis!

2011-10-28 @ 15:40:50
URL: http://mippy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0