Leilas whoopies


LEILAS WHOOPIES
     Ugn: 175 grader, i ca 10 min.    Ca. 

Kakdeg, vaniljwhoopies
100 g smör, mjukt
1.5 dl strösocker
1 knivsudd salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3.5 dl vetemjöl
1 st ägg, ekologiskt
1 dl crème frâiche

Till chokladwhoopies
3 msk espresso, eller starkt kaffe
0.5 dl kakao, av god kvalitet
75 g choklad, smält

Kakdeg, vaniljwhoopies
100 g smör, mjukt
1.5 dl strösocker
1 knivsudd salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3.5 dl vetemjöl
1 st ägg, ekologiskt
1 dl crème frâiche
Till chokladwhoopies
3 msk espresso, eller starkt kaffe
0.5 dl kakao, av god kvalitet
75 g choklad, smält

Smörkräm med hallonsmak
100 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 msk hallonsylt
ev. några droppar röd karamellfärg

Smörkräm med chokladsmak
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Smörkräm med citronsmak
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk pressad citron
ev. några droppar gul karamellfärg

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Kakdeg
Vispa smör och strösocker krämigt.
3. Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
4. Blanda i ägg, (samt kaffe och smält choklad till chokladwhoopies) och crème frâiche för hand och rör till en slät kaksmet.
5. Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll.
6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
7. Låt svalna helt och gör frostingen.

8.Smörkräm med hallonsmak: Lägg smöret i en bunke och sikta ner florsocker och vaniljsocker.
9. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
10. Vispa ner äggulan och hallonsylten.
11. Färga med lite röd karamellfärg.

12. Smörkräm med chokladsmak: Rör smöret mjukt.
13. Tillsätt sockret och vaniljsocker och rör till en jämn kräm.
14. Tillsätt kakao och rör tills det fördelats jämnt.

15. Smörkräm med citronsmak: Rör smöret mjukt.
16. Tillsätt sockret och vaniljsocker och rör till en jämn kräm.
17. Tillsätt citronskal, pressad citron och gul hushållsfärg och rör tills det fördelats jämnt.
18. Färdigställande: Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften.

Dessa kakor serveras färska, samma dag som de bakats. - Jag lade dem i frysen, hoppas det fungerar lika bra :)

Recept: Kakorna från Leila och frostingen kommer från receptcentralen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0