LCHF Italiensk köttfärslimpa
LCHF ITALIENSK KÖTTFÄRSLIMPA 4 port. ugn: 175 grader i ca 25 min
1 vitlöksklyfta
500 g. nötfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 msk torkad oregano eller basilika
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 paket mozzarellaost, 125 g. - tog istället några skivor tunna rökt skinka, varför inte testa fetaosten?
1 msk grön pesto - tog ajvar relish istället
10 svarta oliver, skivade - hade inga
50 g. pinjenötter - hade inga
2 askar cocktailtomater - tog vanliga istället, duger lika gott
1 rödlök
1 msk olivolja
50 g rucolasallad
Sätt ugnen på 175°. Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt & peppar.
Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen. Gör en snitt i färsen och lägg i mozzarellan. Täck över med färs och forma till en limpa. Dela oliver och tryck ner i limpan, Strö på pinjenötter.
Dela tomaterna och skiva rödlöken. Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja. Sätt in i ugnen i 25 minuter.
Servera köttfärslimpan med kokt potatis till de som vill äta den och rucolasallad.
Recept: Kokboken, LCHF på mitt sätt.
Smaklig måltid
Kommentarer
Trackback