LCHF cheesecake med blandade bär
LCHF CHEESECAKE MED BLANDADE BÄR
Botten:
3 dl malda eller finhackade nötter
1 tsk kanel
1 tsk vaniljarom (eller vaniljpulver, EJ socker!)
2 dl kokosflingor
100 gr smält smör
Fyllning:
300 gr Philadelphiaost
2 ägg
1 tsk vaniljarom (eller -pulver)
1 dl kokosflingor
Topping:
2 dl creme fraiche (34%)
2 dl bär (vi hade blåbär och hallon)
(Jag lade även till 1 bit finmald mörkchoklad & ca 0,5 tsk vaniljpulver, men ni kan lägga till lite florsocker om ni vill ha den mer sött.)
Gör så här
Botten:
Blanda alla ingredienser väl och tryck ut "degen" i en normalstor pajform.
Grädda i 175 grader i ugn i 5 minuter.
Fyllning:
Vispa ihop ingredienserna och häll i det varma pajskalet(är mjukt!).
Grädda i 175 grader i ugn i ca 30 minuter.
Pajen har fått lite färg och ska svalna i rumstemperatur.
Topping:
Vispa ihop och bred över den kalla pajen.
Dekorera valfritt med blandade bär.
Recept
Kommentarer
Trackback