Kladdpepparkaka


KLADDPEPPARKAKA         Ugn: 175 grader i ca 20 minuter

100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
 
Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika.
Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.

Häll ner smöret. Häll smeten i en rund form med avtagbarform.
In i mittersta delen av ugnen i ca. 20 minuter

Låt kakan svalna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0