Kassler Florentine
Kassler Florentine 4 port.
1 pkt bladspenat - hade ej i pga den är giftigt enligt mina pojkar. :(
400 g kassler
4 tomater
basilikakryddor
Ostsås:
2-3 msk smör
3 msk mjöl
4 dl mjölk
3 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en eldfast form. (Tina och fräs spenaten och lägg i botten.) Skär kasslern i tunna skivor och bryn och lägg ovanpå. Skär tomaterna i tjocka skivor (ca 4/tomat) bryn och lägg ovanpå. Krydda sedan med torkade basilika.
Ostsås:
Smält smöret. Rör i mjölet. Späd med mjölk. Koka i 3 minuter. Rör i osten och låt det koka upp. Slå ostsåsen över tomaterna.
Grädda i ca 20 min.
Servera med kokt potatis eller ris.
Den var himmeliskt god! Jag hade kycklingkassler och den smakade helt utsökt! Till den åt vi couscoussallad med en blandning av cocktailtomater, äppelbitar, påläggsskinka, kryddor & vinägerdressing från middagen igår. Gottigott!
Kommer garanterat att göra denna rätt flera gånger. Men tyvärr utan bladspenat, mina pojkar ratar den, men kanske någon dag jag testar och smyglägger dit några blad, utan att de märker något, inte så svårt eller hur? Haha.
Receptet är självklart hämtad från Anna Bergenströms kokbok Nya Annas mat.