Gräslöksfisk
Gjorde en jättegod fiskrätt till middag idag.
Gräslöksfisk 4 port. Ugn: 225 grader, ca 20 min
600 g. torskfilé (kan ta annan fisksort eller så varför inte kycklingfilé?)
½ tsk salt
2 skivor (ca 30 g) rökt skinka
½ dl hackad gräslök
1 dl vispgrädde
½ dl vitt vin (eller 1 msk pressad citron + vatten)
2 tsk fransk ljus senap
1 dl riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta lätt.
Hacka skinkan och gräslöken. Blanda skinka, gräslök, grädde, vin, senap och ost. Häll det över fisken. Stek i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera med lättkokta grönsaker och potatis i klyftor (jag tog ris, tyckte det passade bättre).
Byt gärna skinkan mot rökt lax, det ger också en god rökt brytning på såsen.
Man kan variera både fisksorterna och kryddorna.
Kommentarer
Trackback