GI-scones
GI- scones 4 kakor ugn: 175 grader i ca 15 minuter
4½ dl fullkornsdinkel
2 dl fiberhavregryn
½ dl krossat linfrö
1 dl valnötter - kan ersättas mot torkade aprikoser (jag bytte ut dem till 0,5 dl solrosfrön & 5 aprikoser som jag klippte i bitar)
1 tsk salt
1 msk bakpulver
50 g smör
2 ½ dl yoghurt
1. Krossa nötterna eller torkade frukt och blanda dem med de torra ingredienserna.
2. Skär smöret i kuber och finfördela det med hjälp av fingertopparna.
3. Rör i yoghurten och blanda om.
4. Dela degen i 4 bitar och forma till runda plattor. Skär ett kryss med en vass kniv och nagga med en gaffel.
5. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter i mitten av ugnen.
Recept: Baka smalt från Tasteline
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback