Fias skink- & ananaspaj
Idag till lunchen gjorde jag en jättegod paj.
Fias skink- & ananaspaj ugn: 225 & 200 grader. 10/30 min
Pajskalet:
Blanda 3 dl fullkorn dinkelmjöl, ½ tsk bakpulver, 75 g smör/margarin, 1 dl turkisk yoghurt i en matberedare
och låt dem blandas ihop kort stund, om för länge då blir det en seg deg. Späd sedan med 1-2 msk vatten.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform och nagga sedan med gaffeln. Pajskalet ställs i kylen i ca 30 min och
under tiden kan ni sätta på ugnen på 225 graders värme. Pajskalet ska sedan förgräddas i mittersta delen av ugnen i 10-12 minuter.
Sedan kan ni sänka värmen till 200 grader.
Äggstanningen:
Vispa 4 ägg med 2 dl mjölk och krydda sedan 0,5 tsk salt, 1 krm peppar & 1 tsk paprikapulver.
Skär 200 g. rökt skinka i bitar och strö dem på pajskalet och lägg ut några ananasbitar strödda på pajen. Strö över 1 dl riven ost och till sist äggstanningen.
In i ugnen igen, på fals 1 i ugnen, ca 30 minuter.