Fannys örtkyckling, allt i ett
Idag har jag gjort den gooooda middagen som har vattnats i munnen på mig sedan igår :)
Den blev jättelyckat och hela familjen älskade den. Blev nästan inget över till matlåda, trots det var mycket grönsaker i plåten. Skulle ha oliver & zucchini i, enligt receptet, men vi struntade i det då bara jag äter dem.
Den var jättelätt att göra och passar perfekt om man väntar många gäster, skulle även kunna variera på grönsakerna. Eller om man får oväntade besök, för man behöver inte tina upp kycklingklubban.. :)
Fannys örtkyckling, allt i ett
5 st |
kycklingklubbor, stora frysta |
2 msk |
olivolja till långpannan |
200 g |
zucchini, i bitar |
2 st |
rödlökar i klyftor, medelstora |
2 st |
röda paprikor, i bitar |
2 st |
medelstora morötter, i bitar |
4 st |
medelstora potatisar, kan uteslutas |
15 st |
svarta oliver |
8 st |
vitlöksklyftor, skalade |
2 tsk |
flingsalt |
svartpeppar ur kvarn |
|
1 msk |
timjan, torkad |
2 tsk |
rosmarin, torkad |
3 dl |
torrt vitt vin |
2 msk |
olivolja |
rosmarin eller timjan, späda kvistar |
1. Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (obs! otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar.
Morötterna kan skäras i långa bitar, squash och paprika likaså.
2. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!) så skala den och skär i båtar på längden. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Smula över.
3. Salta och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja.
4. Sätt in i 200° ugnsvärme i 50-60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet. Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad med smulad chèvre och rostade pinjenötter.
Recept: under valnötsträdet från Anna & Fanny Bergenström