Citroncheesecake med passionfrukt


Citroncheesecake med passionfrukt                ca. 10 bitar

150 g digestivekex (ca 12 st)
50 g smör eller margarin
1 msk vatten

Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron 

Glasyr:
1 gelatinblad
2 msk socker
4 msk vatten
2 passionsfrukter 

Finfördela kexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna.
Tillsätt eventuellt lite vatten och degen blir torr. Tryck ner smuldegen i botten på en rund form
med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Ställ i kylen.

Lägg gelatinet i vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche,
socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem
i smeten. Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen
och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under
omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.

Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten ca 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna,
ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna.

Ta fram formen och bred ut geléet så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills
geléet stelnat, minst 1 timme. Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en kniv.

Tips: Man kan byta ut citronen mot apelsin om man vill. Ska nog testa det någon dag.

Recept: Coop

Den smakade verkligen jättegod!! Syrlig och frisk smak. 

Smaklig måltid!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0