Biff á la Lindström
Lagade en ny rätt idag, som blev lyckat. Jättegod! Har nu 3 matlådor att avnjuta framöver. :)
Biff á la Lindström 4 port
Gör dem små, och stek dem med detsamma. Får rå färs med rödbetor stå och vänta ”delar sig” smeten och då blir biffarna inte lika saftiga.
Blanda 500 g nötfärs med ca 1 rågad tsk salt, ca ¼ tsk nymald svartpeppar och sedan med 1-1 ¼ dl vatten och 2 msk potatismjöl, 3 msk finhackad röd eller gul lök, 1 medelstor hackad ättiksgurka och ca 3 medelstora hackade, inlagda rödbetor (ca 1 ½ dl).
Forma genast till små, lite knubbiga biffar som steks i smör eller margarin 3-5 minuter på varje sida. Servera med kokt eller pressad potatis, eller klyftpotatis. Gärna dessutom sockerärtor.
Fias rödbetssås
Blanda 25 g smält smör med 3 msk vetemjöl i en kastrull. Häll sedan i ca 2-3 msk kalvfond, ca 1 msk rödbetsspad, 1 dl vatten och 1 dl mjölk, beroende på hur tjock man vill ha såsen, minska eventuellt mjölkmängden. Droppa ner några droppar soya och smaka av med salt och vitpeppar. Vispa tills såsen blir slät.
Recept: Anna Bergenström, Nya Annas mat