Baconlindad torsk med mexikanskt ris
Middagen var god, men en aning för stark för barnen, trots jag tog mindre garam masala. Men nästa gång får det bli inget alls eller någon annan fyllning för barnen. Men den var verkligen god!
Bild: Fia
Baconlindad torsk med mexikanskt ris 4 port.
1. Låt fiskblocken tina en aning så det går att skära i dem. Dela i mitten av båda så du får 4 st block.
2. Blanda ihop kryddorna och strö över alla fiskblockens översidor. Lägg ut baconen 4 och 4, lägg sedan fisken över. Lägg nu riven ost över kryddorna på varje block och linda ihop som ett litet paket så det blir fyra st.
3. Smöra en eldfast form och in i ungen i 200 grader cirka 20 min, eller när baconen fått färg.
4. Hacka löken och stek den i en gryta med olja. Häll i riset och låt det steka med en kort stund.
5. Tillsätt hönsbuljong och krossad tomat. Låt koka upp och koka tills vattnet är borta, cirka 12 minuter. Smaka av med salt, peppar och Mexikansk kryddblandning. Låt stå cirka 10 minuter innan servering.
Recept: Tasteline.
Bild: Fia
Baconlindad torsk med mexikanskt ris 4 port.
800 gram torsk eller annan vit fisk, fryst | ||
2 paket bacon | ||
1 msk svartpeppar | ||
1 tsk salt | ||
1 msk garam masala | ||
1 paket riven ost, (gärna med stark smak) | ||
Ris |
||
5 dl ris |
2 st gul lök(ar) |
1 st röd chilifrukt |
4 dl hönsbuljong |
olja |
2 burk(ar) krossade tomater |
salt och peppar |
mexikansk kryddblandning |
1. Låt fiskblocken tina en aning så det går att skära i dem. Dela i mitten av båda så du får 4 st block.
2. Blanda ihop kryddorna och strö över alla fiskblockens översidor. Lägg ut baconen 4 och 4, lägg sedan fisken över. Lägg nu riven ost över kryddorna på varje block och linda ihop som ett litet paket så det blir fyra st.
3. Smöra en eldfast form och in i ungen i 200 grader cirka 20 min, eller när baconen fått färg.
4. Hacka löken och stek den i en gryta med olja. Häll i riset och låt det steka med en kort stund.
5. Tillsätt hönsbuljong och krossad tomat. Låt koka upp och koka tills vattnet är borta, cirka 12 minuter. Smaka av med salt, peppar och Mexikansk kryddblandning. Låt stå cirka 10 minuter innan servering.
Recept: Tasteline.
Kommentarer
Trackback